Haag en tuinhuis uitgebrand in Oostende, bewoner gewond

Redactie KW

De brandweer moest donderdagnamiddag uitrukken voor een uitslaande brand in de tuin van een woning langs de Stationsstraat.

De brand ontstond iets voor 16 uur. Van ver op de autosnelweg, maar ook in Bredene en in Zandvoorde, was een zwarte rookpluim zichtbaar in de omgeving van de Stationsstraat. Omdat daar verschillende bedrijven gevestigd zijn in de buurt, waaronder chemisch bedrijf Proviron en enkele houtbedrijven, vreesden heel wat omwonenden voor een industriebrand.

Die vrees bleek ongegrond. Het was een tuinhuis en een haag die in lichterlaaie stonden. De brandweer was snel ter plaatse, maar de brand ging hevig tekeer. “In een mum van tijd was het tuinhuis weg en sloeg het vuur over naar de haag”, reageert een oogetuige. De gemeenschappelijke tuinomheining ging eveneens gedeeltelijk op in de vlammen. En ook de muur en het dak van een aanpalende garage liep schade op door de hitte van het vuur.

De brand ontstond in het tuinhuis. De bewoner was er aan het werken, toen een potje benzine plots vuur vatte en alles in lichterlaaie zette. De man raakte zwaar verbrand aan beide handen en werd ter plaatse verzorgd door het medisch team.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier