Grote ravage in gerenoveerd herenhuis na uitslaande dakbrand

Redactie KW

Een uitslaande dakbrand heeft maandagnacht een herenhuis in de Euphrosina Beernaertstraat in Oostende zwaar beschadigd. De bewoners kwamen er met de schrik van af.

Het gebouw is opgedeeld in twee appartementen. De twee bewoners waren al naar bed, toen de brand opgemerkt werd door alerte voorbijgangers en buurtbewoners. Ze klopten op ramen en deuren om de bewoners te alarmeren. Met succes, zowel de eigenares van het gebouw als de huurder konden tijdig het huis verlaten. Eens buiten merkten ze op het dak metershoge vlammen.

Grote ravage in gerenoveerd herenhuis na uitslaande dakbrand

“Was dit enkele uren later gebeurd, in onze diepe slaap, dan had dit erger kunnen aflopen”, klinkt het. De brandweer had het vuur snel onder controle, maar de schade aan het pas gerenoveerde herenhuis is groot. Het dak en de zolderverdieping zijn volledig uitgebrand. In de rest van het gebouw is er ernstige waterschade. De bewoners werden opgevangen door vrienden. Ook de komende nachten zullen ze nog elders moeten slapen. Een branddeskundige moet de oorzaak van de brand achterhalen. Er wordt onderzocht of het dak van een aanpalend gebouw is beginnen smeulen na roofingwerken.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier