Golf van solidariteit na verwoestende brand in Lauwe

Bij de zware brand kwam het hondje van de familie Vergote om. © CLL
Redactie KW

De verwoestende brand, die de woning van de familie Vergote-Vanhoutte dinsdagavond laat tot as heeft herleid, spoort de inwoners van Lauwe aan tot actie. Zondag vindt op Hoeve Delaere een grote inzamelactie plaats.

Toen de eerste berichten van de ravage Facebook hadden bereikt, werden meteen verschillende steunacties georganiseerd om de getroffen familie te ondersteunen. Via de pagina “Ge zit ne echte Lauweneire oje …” boden meerdere mensen materiële, financiële en logistieke steun aan. Onder het motto ‘In Lauwe steunen we elkaar’ werd met man en macht geprobeerd om het leed van de getroffen familie te verzachten.

Om de verschillende solidariteitsacties te gaan groeperen, werd een aparte groep op Facebook opgericht. Via Steungroep Vergote-Vanhoutte proberen de Lauwenaars een overzicht te bieden van de zaken die noodzakelijk zijn, dingen die reeds beschikbaar zijn en spullen waar nog steeds naar gezocht wordt.

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1275

Zware woningbrand in Wevelgemstraat in Lauwe. De bewoners zijn ongedeerd, hun hondje overleefde de brand niet.
https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/ongevallen/woningbrand-in-centrum-van-lauwe/article-normal-345337.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Dinsdag 30 oktober 2018

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/186409128955323/500

“Met deze groep proberen we te vermijden dat we ons plots over 80 stoelen en 6 tafels gaan moeten ontfermen“, vertelt initiatiefneemster Valerie Vlaminck. “We werken op dit ogenblik aan een lijst met dingen die de familie absoluut nodig heeft, zoals kledij en andere noodzakelijkheden. We gaan ook een overzicht van kledingmaten online gooien, zodat mensen zelf kunnen kijken wat ze effectief kunnen missen. Intussen is ook een opslagplaats gevonden, zodat we de verzamelde items kunnen stockeren totdat de getroffen familie verder kan.”

Wie zelf zijn steentje wil bijdragen kan op zondagnamiddag terecht bij Hoeve Delaere, waar de leden van de Chiro de verzameling organiseren. Er wordt opgeroepen om enkel op zondag langs te gaan om chaos te vermijden. (Christophe Lefebvre)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier