Geurhinder in de Wevelgemse Nieuwstraat

07/04/18 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

Verscheidene bewoners uit de Nieuwstraat merkten vrijdagnamiddag en -avond zowel op straat als in hun woningen een vermeende gasgeur op en verwittigden de brandweer. Die stelde bij aankomst meteen vast dat het in elk geval niet bleek te gaan om gas, maar over een hinderlijke geur die deed denken aan een of ander oplosmiddel en vermoedelijk afkomstig was uit de rioleringen.

Geurhinder in de Wevelgemse Nieuwstraat

Na het uitvoerig spoelen van de rioleringen, bleef de geur echter aanwezig. Kort voor middernacht werd daarom beslist om de bijstand van een adviseur gevaarlijke stoffen (AGS) te vragen, die meteen ter plaatse kwam. Bijkomende metingen wezen uit dat zowel brand- als explosiegevaar uitgesloten waren, maar dat de prikkelende geur wel hinderlijk kan zijn voor de bewoners. Die kregen het advies om de afvoerputjes met water op te gieten zodat de geur uit de rioleringen niet in de woningen geraakt. De precieze oorzaak van de hinderlijke geur kon niet gevonden worden. De milieu- en gemeentediensten zijn een onderzoek gestart naar de vervuiling. Naar verluidt is het niet de eerste keer dat de bewoners van de Nieuwstraat met dergelijke geurhinder geconfronteerd worden.

(NDZ - foto Google Maps)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!