Gepensioneerde man sterft aan eigen garage: "We zullen nooit weten was er precies gebeurde"

06/04/18 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

De nabestaanden van Reginald Grenelle (70) reageren vol ongeloof op zijn overlijden. De gepensioneerde man werd gisterenochtend dood teruggevonden voor zijn garagepoort in Assebroek.

Gepensioneerde man sterft aan eigen garage: "We zullen nooit weten was er precies gebeurde"

Vermoedelijk kreeg Reginald een beroerte, waarna hij hard ten val kwam. "We zullen nooit weten wat er exact is gebeurd. Het is zo onwezenlijk. Papa was een echte levensgenieter", zegt zijn dochter.

Reginald Grenelle (70) woonde sinds zes maanden opnieuw in België nadat hij tien jaar geleden samen met zijn echtgenote richting Turkije trok om te genieten van zijn welverdiende pensioen. Het koppel uit Knokke-Heist kocht een huisje langs de Generaal Lemanlaan in Assebroek en genoot elke dag van het leven. De nabijheid van vrienden en familie maakte hen extra gelukkig. Donderdagochtend sloeg het noodlot echter keihard toe. Reginald wandelde richting z'n garagebox even verderop om iets op te pikken. Wat daarna gebeurde, blijft onduidelijk. Een buurtbewoner merkte omstreeks 10 uur het lichaam van de man op en alarmeerde de hulpdiensten. Die konden echter alleen zijn overlijden vaststellen.

De Brugse politie deed ter plaatse de eerste vaststellingen. Omdat niet meteen duidelijk was hoe Reginald om het leven was gekomen, werd gestart met een buurtonderzoek. Ook een wetsdokter kwam ter plaatse. Eén van de mogelijke pistes was dat de man om het leven kwam bij een stom ongeluk. De piste dat hij de garagepoort op zijn hoofd kreeg, bleek echter niet te kloppen. Volgens de vaststellingen wijst alles op een natuurlijk overlijden. "We zullen nooit weten was er precies gebeurde. Dat is heel zwaar", getuigt zijn dochter. "Wellicht kreeg papa een beroerte of hersenbloeding en kwam hij daardoor ten val. Kwaad opzet is uitgesloten. Toch blijft het onwezenlijk. Hij was nog in goede gezondheid en had nooit eerder klachten." Bij het parket van Brugge bevestigen dat ze alles wijst in de richting van een natuurlijk overlijden. Omdat er een eindje van het lichaam nog bloed werd gevonden, hield de politie aanvankelijk alle opties open. Verder onderzoek zal echter niet meer gebeuren. "We vermoeden dat papa nog een stukje verder is gekropen na de eerste val. Jammer genoeg had hij geen gsm bij om iemand te kunnen verwittigen", zegt zijn familie.

Gepensioneerde man sterft aan eigen garage: "We zullen nooit weten was er precies gebeurde"

Reginald laat vier kinderen en een vrouw na. Zij zochten gisteren troost bij elkaar. "Papa was zo'n levensgenieter. Goedlachs ook", klinkt het eensgezind. Een stelling die door buurtbewoners wordt bevestigd. "Ondanks dat hij hier nog maar enkele maanden woonde, zullen we hem herinneren als een joviaal persoon. Hij was altijd vriendelijk en bereid voor een babbel", zeggen zijn buren. Het garagecomplex was door het onderzoek enkele uren afgesloten. In de loop van de namiddag werd alles terug vrijgegeven.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!