Geen ontploffingsgevaar meer in Oudenburg

© DJ
Redactie KW

In de kelder van de bibliotheek in de Hoogstraat in Oudenburg ontstond dinsdagochtend een gaslek. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

De omgeving van de school werd afgezet in de Hoogstraat van de Markt tot aan supermarkt Spegelaere. De school werd volledig geëvacueerd, net als alle huizen en handelszaken in de buurt. Ook de Arnoldusschool in de Brouwerijstraat werd geëvacueerd, net als kinderdagverblijf Oogappeltjes. De markt werd ook een tijdje afgesloten.

Om en bij de 600 inwoners, onder wie 230 kinderen, werden geëvacueerd. De perimeter was 600 meter breed en het historisch centrum werd volledig geëvacueerd.

Geen ontploffingsgevaar meer in Oudenburg
© JTV

De kinderen die niet werden opgehaald door hun ouders werden overgebracht naar een loods van bedrijf Fag-Verhelst. Sporthal Ter Beke lag namelijk te dicht bij de risicozone. “Het gemeentelijk noodplan is afgekondigd, het centrum van de stad wordt geëvacueerd en we zijn volop aan het overleggen met de hulpdiensten”, liet burgemeester Peter Velle weten.

Er werd een crisiscentrum opgericht in cultureel centrum Ipso Facto. De brandweer coördineerde van daaruit de operatie.

Geen ontploffingsgevaar meer in Oudenburg
© DJ

Het gaslek werd rond de middag gedicht. Het ging om een lek aan een gasleiding onder de grond in de Hoogstraat. Omdat er op die plek ook een spanningsleiding stuk was, was er ontploffingsgevaar.

(DJ/MF/Belga)

https://www.youtube.com/watch?v=8xZfOrcc9fE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier