Gasbrander vat vuur in winterbar Hygge in Jabbeke

© Getty Images/iStockphoto
Stefan Vankerkhoven

De uitbaters van winterbar Hygge op de kerstmarkt in Jabbeke hadden zich hun openingsavond gisteren ongetwijfeld anders voorgesteld. De bedoeling van de bar, met schaatspiste, is om de Deense sfeer naar Jabbeke over te brengen. Wat warme gezelligheid in koude dagen. Maar het werd vannacht toch wel wat te heet in de tent.

Om 1.30 uur brak er brand uit, net toen de organisatoren hun laatste liedjes aan het draaien waren en de bar met een last call wilden sluiten. Een gasbrander, die de tent warm moest houden, vatte vuur. Baruitbater Koen Gryson en zijn team gingen het vuur met poederblussers te lijf, maar dat veroorzaakte een serieuze rookontwikkeling. De resterende feestvierders werden geëvacueerd, de brandweer kwam ter plaatse om de vuurhaard volledig te doven.

De schade aan de tent is beperkt, de resterende aanwezigen kwamen er met de schrik vanaf. Gelukkig deed de brand zich op een moment voor dat er amper nog een 50-tal personen aanwezig waren, want in de loop van de avond kwamen er meer dan 500 mensen over de vloer. Koen Gryson laat vandaag de gasbranders extra controleren, zodat de winterbar de komende dagen in alle veiligheid opnieuw zijn deuren kan openen.

https://www.youtube.com/watch?v=rZrprtIEhx4

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier