Eliane (71) overlijdt na aanrijding met vluchtmisdrijf bij woning in Zonnebeke

© TP
Redactie KW

Een 71-jarige fietsster is afgelopen zaterdagavond dodelijk aangereden bij haar woning in de Frezenbergstraat in Zonnebeke. De aanrijder, die in dezelfde straat zou wonen, nam de vlucht.

Eliane Cardinael (71) uit Zonnebeke bezocht afgelopen zaterdag haar zieke zoon, die verblijft in psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper. “Ze gaat hem elke week bezoeken op woensdag en zaterdag, met de fiets”, vertelt Joaquin Rejon Santiago. “Doorgaans komt ze ‘s avonds rond 21.30 uur thuis, maar die avond was ze later dan normaal. Ik zag plots zwaailichten in de straat.”

Zelfde straat

Eliane was vlakbij haar woning aangereden in de Frezenbergstraat, die bij de A19 loopt in Zonnebeke. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. Buurtbewoners hadden om 21.43 uur een klap gehoord en ontdekten een 20-tal minuten later brokstukken van een auto en een fiets op de weg en het bewusteloze lichaam van Eliane in de gracht. Een zorgkundige, die toevallig voorbijreed, begon te reanimeren tot de hulpdiensten overnamen. De vrouw overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De Frezenbergstraat werd afgesloten voor het verkeer en de politie kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. De dader was gevlucht, maar aan de hand van brokstukken van de wagen werd snel duidelijk om welk type voertuig het ging. Niet veel later werd de bestuurder opgepakt, die volgens buurtbewoners in dezelfde straat woont. De man wordt vandaag, maandag, voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Moedig

Eliane woonde 20 jaar met haar man in Zonnebeke, nadat ze verhuisd waren uit Waasten. “Ze is geboren in Ieper”, vertelt haar man. “Samen hebben we een zoon en twee dochters, die wonen in Waasten en Le Bizet. We waren vorig jaar 50 jaar getrouwd en mochten ondertussen een kleinkind en achterkleinkind verwelkomen in de familie. Ik zal mijn vrouw herinneren als een zeer moedig persoon. Ze was nog heel gezond en deed al haar verplaatsingen met de fiets. Soms had ze tot 12 kg bagage mee. Eliane was altijd vriendelijk en had een goed hart.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier