Effectieve celstraf voor man uit Wervik die verschillende politiecombi's aanreed

04/04/18 om 16:47 - Bijgewerkt om 16:45

De man reed weg van de politiecontrole omdat hij zonder rijbewijs reed, de papieren van zijn Ford Ka niet in orde waren en er valse nummerplaten op het voertuig hingen.

Effectieve celstraf voor man uit Wervik die verschillende politiecombi's aanreed

Een 42-jarige man uit Wervik, die op 24 augustus vorig jaar wegvluchtte van een politiecontrole in Deerlijk en tijdens een achtervolging enkele combi's van de weg probeerde te rijden, is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van veertien maanden.

De man reed weg van de politiecontrole omdat hij zonder rijbewijs reed, de papieren van zijn Ford Ka niet in orde waren en er valse nummerplaten op het voertuig hingen. Bovendien lagen in de wagen nog heroïne, speed, een knuppel en een mes. Verschillende politiecombi's zetten de achtervolging in, maar de automobilist was niet van plan om onmiddellijk te stoppen. Hij negeerde verschillende rode lichten, reed als spookrijder, zwalpte over de weg, tikte enkele politiecombi's aan, reed over het voetpad en raasde aan 120 km/u door de bebouwde kom. Uiteindelijk kon hij pas aan de R8 in Heule klemgereden worden. De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep al tal van veroordelingen op. Zijn advocate weet zijn gedrag aan drugs en psychische problemen.

(LSi)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!