Dronken man die na diefstal dodelijk ongeval veroorzaakte, krijgt 3 jaar cel

04/12/17 om 11:19 - Bijgewerkt om 11:11

De Brugse politierechtbank heeft een 29-jarige Gistelnaar maandag veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, waarvan de helft met uitstel, en vijf jaar rijverbod voor een dodelijk ongeval in Ichtegem.

Dronken man die na diefstal dodelijk ongeval veroorzaakte, krijgt 3 jaar cel

M.T. was onder invloed van alcohol toen hij een motorrijder aanreed. Even daarvoor had hij bij zijn ex-werkgever een diefstal gepleegd.

Op 4 augustus 2016 rond 23.50 uur reden een motor en een personenwagen langs de N33 in de richting van Oostende. De motor werd langs achter aangereden door het voertuig van de beklaagde. Voor het 49-jarige slachtoffer uit Asse kon geen hulp meer baten. De bestuurder van de auto had twee promille alcohol in zijn bloed. Bovendien bracht het onderzoek aan het licht dat M.T. 125 kilometer per uur reed, terwijl 90 km/u toen de toegelaten maximumsnelheid was. De motorrijder reed volgens de deskundige ongeveer aan 70 kilometer per uur.

Voor zijn rol in het dodelijk ongeval werd de verdachte niet aangehouden, maar hij belandde de volgende dag alsnog voor een maand in voorhechtenis. In de koffer van zijn voertuig ontdekte de politie immers een laspost, een slijpschijf en een gasfles. Die spullen had hij vlak voor het ongeval gestolen bij zijn ex-werkgever in Torhout. Begin oktober gaf de Brugse correctionele rechtbank hem voor die feiten opschorting van straf.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!