Doodrijder van Jelle Tommeleyn had niet gedronken

(Foto TV)
Redactie KW

Dat blijkt uit de resultaten van het bloedonderzoek.

Zo’n 2,5 weken geleden werd de 24-jarige Jelle Tommeleyn uit Sint-Henricus bij Torhout dodelijk aangereden toen hij in de vroege ochtend op het fietspad naast de Roeselaarseweg tussen Torhout en Lichtervelde wandelde, samen met zijn vriendin. De twee kwamen terug van de Place2Party, waar ze met vrienden hadden gefeest.

Doodrijder van Jelle Tommeleyn had niet gedronken
© Foto Kurt

Een chauffeur van een witte bestelwagen – een leerkracht uit Lichtervelde – reed het slachtoffer van langs achteren aan en pleegde vluchtmisdrijf onder de ogen van de vriendin. Het was zijn moeder die hem enige tijd later alsnog zou gaan aangeven bij de politie. Doordat er al enkele uren verstreken waren, was het moeilijk om via een ademtest uit te maken of de chauffeur te veel gedronken had. Toen die test werd afgenomen, leek dat alvast niet het geval, maar een diepgaander bloedonderzoek moest uitsluitsel geven.

De resultaten van dat onderzoek zijn nu bekendgemaakt en daaruit blijkt dat de man niet gedronken had. De aanrijder zegt dat hij iets aan het zoeken was in zijn auto en zo van de rijweg is afgeweken. Hij houdt vol dat hij op dat moment dacht dat hij een paaltje had geraakt. Het onderzoek naar het vluchtmisdrijf loopt nog.

(FJA – Foto’s a-TV/Kurt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier