Doodrijder van Jelle Tommeleyn doorverwezen naar politierechtbank

Wijlen Jelle Tommeleyn. © Melanie Soenen
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Brugse raadkamer heeft een dertiger uit Lichtervelde doorverwezen naar de politierechtbank voor het vluchtmisdrijf met dodelijke afloop op de spoorwegbrug tussen Lichtervelde en Torhout in februari vorig jaar. Daarbij kwam Jelle Tommeleyn (24) uit Sint-Henricus (Torhout) om het leven.

Op 7 februari 2016 werd de 24-jarige Jelle Tommeleyn aangereden door de witte bestelwagen van Bryan I. uit Lichtervelde. Jelle kwam daarbij om het leven, zijn vriendin Melanie raakte lichtgewond. De aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, maar werd in de loop van de dag opgepakt. Hij legde, enkele uren na de feiten, een negatieve bloedtest af. Nadat hij voor de onderzoeksrechter verscheen, kwam de aanrijder vrij onder voorwaarden.

Tenlasteleggingen

De Brugse raadkamer verwees de man woensdagmorgen door naar de politierechtbank. Er worden hem verschillende zaken ten laste gelegd: de onopzettelijke doding van Jelle Tommeleyn, het plegen van vluchtmisdrijf en het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen aan de vriendin van Jelle. Dat bevestigt advocate Hermien Deprez, die de belangen van de familie van Melanie verdedigt. De familie van Jelle wordt verdedigd door meester Paul Brondel.

De dertiger verschijnt dus binnenkort voor de politierechtbank. Dat kan nog twee à drie maanden duren. De preventieve schorsing van de aanrijder, die als onderwijzer werkt in Aartrijke, blijft lopen. “Ik vermoed dat dat zo zal blijven tot na de procedure ten gronde”, aldus zijn advocaat Jurgen Dehaemers.

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier