Doodrijder Saar Gevaert (15) wou er einde aan maken

16/04/18 om 18:02 - Bijgewerkt om 18:02

De doodrijder van de 15-jarige Saar Gevaert, Miguel V., heeft zich maandag moeten verantwoorden voor de politierechtbank van Kortrijk voor een nieuw ongeval met vluchtmisdrijf. Volgens zijn advocaat kon hij niet leven met de gevolgen van het dodelijk accident in het West-Vlaamse Gits met het 15-jarige meisje.

Doodrijder Saar Gevaert (15) wou er einde aan maken

Bijna twee jaar na het ongeval met vluchtmisdrijf met Saar Gevaert kroop de man dronken achter het stuur en ging uit de bocht in Ledegem. Hij sloeg opnieuw op de vlucht en kon pas twee dagen later ingerekend worden.

Miguel V. moest zich eerder dit jaar al verantwoorden voor de nieuwe feiten, maar kwam niet opdagen omdat hij niet op de hoogte was. Nu was hij wel aanwezig.

De advocaat meende dat hij zich van het leven wou beroven omdat hij na het ongeval met Saar alles verloren heeft. Ook Miguel V. nam het woord en meende dat hij die dag niet zichzelf was. De rechter was niet onder de indruk. Ook de moeder van Saar reageerde kort en vond het niet kunnen dat Miguel V. zich op die manier in een slachtofferrol hult.

De rechtbank doet uitspraak op 14 mei.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!