Doodrijder Saar Gevaert (15) krijgt zwaardere straf

24/11/17 om 11:25 - Bijgewerkt om 11:24

De 33-jarige automobilist uit Roeselare die op 17 december 2015 Saar Gevaert (15) uit Gits (Hooglede) op haar fiets doodreed, werd vrijdag veroordeeld tot 3 jaar en 1 maand voorwaardelijke celstraf.

Doodrijder Saar Gevaert (15) krijgt zwaardere straf

De man kreeg ook een rijverbod van 10 jaar en 2 maanden, naast een boete van in totaal 5.550 euro. Daarmee sprak de driekoppige rechtbank een veel zwaardere straf uit dan de rechter in eerste aanleg.

Op een zucht van thuis werd Saar Gevaert op 17 december 2015 langs de Bruggesteenweg aangereden door de Range Rover van Miguel V., die ondertussen van Aartrijke naar Roeselare verhuisde.

De dertiger pleegde vluchtmisdrijf en gaf zich pas enkele uren later bij de politie aan. Hij had te veel gedronken en zijn voertuig was niet ingeschreven, verzekerd of gekeurd. Hij vloog meteen na het ongeval twee maanden in voorhechtenis, maar kreeg op 20 december van de Kortrijkse politierechter een derde kans. Hij was immers vroeger al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. De politierechter veroordeelde hem tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar en een rijverbod van 43 maanden. Te licht, vond het openbaar ministerie en het ging in beroep. Ook de ouders van Saar gingen mee in beroep en halen nu hun slag thuis.

(LK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!