Dodentol ongeval in Maldegem loopt op: vier familieleden omgekomen

31/07/18 om 16:51 - Bijgewerkt om 18:09

Bij het zware ongeval in Maldegem zijn vier familieleden omgekomen. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Dodentol ongeval in Maldegem loopt op: vier familieleden omgekomen

© Getty Images/iStockphoto

Dinsdagmiddag reed op een kruispunt van de E34 (N49) een vrachtwagen met zware oplegger in op vijf personenwagens en een andere vrachtwagen. In een van die voertuigen kostte de klap aan vier inzittenden het leven. Het gaat om twee vrouwen en twee kinderen, een 37-jarige vrouw uit Kaprijke en haar 60-jarige moeder. Op de achterbank zaten haar 3-jarig zoontje en een 3-jarige nichtje uit Eeklo.

Bij het ongeval werden ook meerdere gewonden naar ziekenhuizen gevoerd en verkeerden anderen in shock. Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld, die onderzoekt wat het ongeval heeft veroorzaakt. Daarover wordt later gecommuniceerd.

Chauffeur blijft in de cel

Het is niet duidelijk waarom de vrachtwagen niet tijdig kon stoppen. De 27-jarige man uit Lokeren legde een negatieve ademtest af en testte ook negatief op drugs. Het parket trok zijn rijbewijs voor 15 dagen in en hij is van zijn vrijheid beroofd.

Uit de ravage blijkt dat de vrachtwagen gedeeltelijk bovenop het voertuig terechtkwam dat als laatste in de file stond.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!