36-jarige man sterft na arbeidsongeval op site Unilin in Wielsbeke

De site van Unilin in de Breestraat, waar het ongeval plaats vond. © foto Google Maps
Redactie KW

Er is maandag een dodelijk werkongeval gebeurd bij de laminaat- en parketproducent Unilin langs de Breestraat in Wielsbeke. N.D., een 36-jarige chauffeur van het bedrijf Geca uit Meulebeke, kwam vast te zitten tussen de trailer en zijn cabine. De man overleed aan zijn verwondingen.

Het ongeval vond maandag omstreeks 12.45 uur plaats. Een chauffeur van een leverancier uit Meulebeke kwam houtafval leveren op de site in de Breestraat in Wielsbeke. De 36-jarige man leverde het materiaal via een “walking floor system”, waarbij het afval automatisch in en uit de trailer gehaald wordt. Toen de chauffeur bezig was met het zeil terug over de trailer van de vrachtwagen te leggen, ontstond er ergens een ophoping. Daardoor werd de oplegger van de vrachtwagen tegen de trekker geduwd.

Het slachtoffer, N.D., is 36-jarige Belg van het Meulebeeks bedrijf Geca. Dat bedrijf levert bij Unilin.

De man probeerde zichzelf nog te bevrijden, maar kwam klem te zitten tussen de cabine en de oplegger. Hij overleed aan zijn verwondingen.

De firma liet weten dat hun gedachten uitgaan naar de familie en naasten van het slachtoffer. Ook bij zijn werkgever Geca was de verslagenheid groot. (NVR/CTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier