Dode (25) en zwaargewonde na val van 12 meter uit hoogtewerker in Diksmuide

© JT
Redactie KW

In Diksmuide is dinsdagmiddag bij werken in de Stovestraat een 25-jarige man uit Wetteren om het leven gekomen. Zijn 44-jarige collega uit Gent vecht nog voor zijn leven.

Ter hoogte van de vroegere schoenwinkel AWA waren twee mannen in een hoogtewerker bezig met afbraakwerken. Omstreeks 14 uur kwam een stuk van de gevel los en kwamen er brokstukken in hun mand terecht, waardoor die afbrak. Beide mannen vielen 12 meter naar beneden en kwamen in een container terecht. De 25-jarige man kreeg een blok beton op zich en was op slag dood. Zijn collega raakte levensgevaarlijk gewond en werd met de MUG-helikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.

De straat werd afgezet voor alle verkeer. Het parket en het arbeidsauditoraat komen ter plaatse om de precieze oorzaak van het ongeval te onderzoeken en om te kijken of alle veiligheidsvoorschriften nageleefd werden. Beide slachtoffers hebben de buitenlandse nationaliteit en werkten voor de firma ARGV uit Melle. De man die overleed, was er aan de slag met een interimcontract.

De omstandigheden waarin het dodelijk arbeidsongeval plaatsvond worden verder onderzocht door het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen. De inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk gaat na of er inbreuken waren op de welzijnswetgeving en voorschriften in verband met de arbeidsveiligheid.

(ACK/Parket Brugge & Veurne)

Dode (25) en zwaargewonde na val van 12 meter uit hoogtewerker in Diksmuide
© ACK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier