De koer in Wevelgem neemt afscheid van Nicolas Rogier

De leiding KSA De Vlasbloem en KSA De Meiskes stonden samen in een halve cirkel onder de foto van Nicolas. © foto SL
Redactie KW

Honderden ballonnen die in de blauwheldere hemel uit het zicht verdwenen. Zo sloot de leiding van KSA de week af waarin ze in verbondenheid rouwden om hun vriend en medeleider Nicolas.

KSA Wevelgem treurt om het verlies van hun leider Nicolas Rogier die vorig weekend bij een tragisch ongeval om het leven kwam. Op zaterdagmorgen kwamen ze in alle vroegte naar het heem afgezakt om er samen te ontbijten. Vandaar ging het naar Kortrijk voor de afscheidsplechtigheid.

https://www.youtube.com/watch?v=KzquEErs1KM

De kampkookploeg had een middagmaal klaargemaakt terwijl de koer rond het KSA-heem werd voorbereid voor een laatste afscheid. Leden, ouders, buren,… Iedereen stroomde om 14 uur samen op een overvolle koer om samen het gebed te lezen, zoals de KSA dat iedere zaterdagmiddag om 14 uur doet.

Vuur blijft branden

Daarna volgde een minuut stilte en nam leider Bowke het woord. Hij beschreef hoe hard zij Nicolas deze week gemist hebben. “Iedere avond kwamen we samen rond het vuurbeton dat we sinds vorig weekend brandend houden voor jou”, sprak hij.

Als apotheose werd door alle aanwezigen oranje en blauwe ballonnen opgelaten, een eerbetoon aan hun medeleider. Het herdenkingskaartje toont Nicolas terwijl hij vol overgave in een hamburger bijt.

Steun van andere jeugdbewegingen

Onder de aanwezigen heel wat jeugdbewegingen van de koer, KSA de Meiskes en Chiro, maar ook uit de naburige gemeenten kwamen leiders van jeugdverenigingen afgezakt. Ook zijn ploeggenoten van voetbalclub RC Lauwe die voor de rest van het seizoen een zwarte rouwband met het nummer 2, zijn rugnummer, zullen dragen. Zijn shirt hangen ze wekelijks in het doel en net zoals zovele andere aanwezigen bestelden ze een schildje in de vorm van een ster met daarop Nicolas. De KSA leiding van Wevelgem liet dit schildje maken opdat iedereen het op zijn KSA hemd, hun trots, zou aanbrengen.

Dit kort maar mooie moment sluit een heel emotionele week af voor de leiding en alle KSA-leden die deze moeilijke dagen in verbondenheid doorbracht. Het verlies van hun vriend zal echter nog lang nazinderen.

(SL – foto en video’s SL)

https://www.youtube.com/watch?v=M6DImCqBoHQ

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier