Dak Sparta Kruiseke waait weg door stormwind

Redactie KW

Door de stormwind van vandaag is het dak van voetbalclub Sparta Kruiseke gaan vliegen. Het gaat om het dak van de vroegere kleedkamers, die nu dienstdoen als berghokken.

De Wervikse voetbalclub kon begin dit jaar nieuwe kleedkamers in gebruik nemen. Die bleven gevrijwaard van het stormgeweld. Voorzitter Geert Bossuyt: “De rukwinden van meer dan 100 kilometer per uur hebben lelijk huisgehouden op onze club. Gelukkig was er geen match bezig. Onze reserven speelden deze ochtend wel nog thuis. De eerste ploeg maakte deze namiddag de verplaatsing naar Poperinge. Gelukkig, want het dak moet er kort na de middag van zijn gewaaid – bij een thuismatch was er wellicht wel al activiteit geweest op en naast het veld rond dat uur. Het gaat godzijdank dus alleen maar om materiële schade: dat valt te herstellen.”

Enkele jaren geleden waaide het dak van de tribune van Eendracht Wervik ook weg. “Ook nu zullen we er als stadbestuur (voorzitter Geert Bossuyt van Sparta Kruiseke is ook Schepen van Sport van de Stad Wervik, red) alles aan doen om dit op te lossen. Of de trainingen morgen zullen kunnen doorgaan? Dat zullen we nog bekijken. De brandweer is de situatie komen bekijken, er waren geen loshangende stukken meer, maar het dak ligt nog steeds op het veld. We moeten eerst bevestiging krijgen van de verzekering dat we het dak mogen verplaatsen. Afwachten dus.”

(LLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier