Dader van vluchtmisdrijf in Oostende moet voor politierechter verschijnen

© DJ
Redactie KW

De 18-jarige Waal Pierre B. zal zich binnenkort voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor een ongeval met vluchtmisdrijf in Oostende waarbij vier zwaargewonden vielen. Hij verscheen vanmorgen voor de Brugse raadkamer en die verwees hem door naar de politierechtbank.

Het ongeval gebeurde eind augustus. Vier meisjes uit Vlaams-Brabant vroegen toen ‘s nachts een lift in het centrum van Oostende. De meisjes van 14 en 15 jaar oud stapten bij Pierre B. uit Le Roeulx en een 17-jarige kameraad uit La Louvière in. Even later stapte ook nog een vriendin van de twee in de wagen. Twee van de Vlaamse meisjes sprongen uit de wagen toen ze in de Alfons Pieterslaan een politiecontrole opmerkten. De bestuurder vluchtte toen aan snelheden tot 160 kilometer per uur weg. Hij crashte in de wegenwerken op de Nieuwpoortsesteenweg en zorgde zo voor vier zwaargewonden. Zelf vluchtte hij weg.

Hij kon uiteindelijk enkele dagen later door de politie in Bergen geklist worden. Hij liep toen op krukken, maar probeerde toch nog te vluchten. Enkele weken geleden besliste de raadkamer om de jongeman onder voorwaarden vrij te laten. Maar omdat hij bij zijn eigen vader inbrak, schond hij die. Zo belandde hij weer achter de tralies. Tot aan zijn proces blijft de jongeman nu in de gevangenis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier