Buurmeisje redt koppel uit woning tijdens felle keukenbrand in Moen

Redactie KW

Een korte maar felle brand heeft vrijdagmiddag voor opschudding gezorgd bij de bewoners van een rijwoning in de Leliestraat in Moen.

Een pan die op het vuur was gezet maar even aan de aandacht ontsnapte, vatte vuur en zette meteen ook de bijkeuken achteraan de garage in lichterlaaie. Dat ging gepaard met heel wat rookontwikkeling.

Een buurmeisje dat net achter de getroffen woning woont in de Maria Bernardastraat, merkte de rookontwikkeling op en snelde ter hulp. “Eerst dacht ik nog dat er een barbecue aan de gang was, maar de rookontwikkeling was te hevig om van een barbecue afkomstig te zijn. Daarom ging ik kijken wat er precies gaande was. Via de tuin van de buren liep ik naar de woning en kon ik met de hulp van een buurman Rosa en Jean naar buiten halen. Ondertussen verwittigde ik ook de brandweer”, aldus Audrey Depuers (24).

De brandweer kreeg het vuur uiteindelijk snel onder controle. “De eerste brandweerlui die arriveerden haalden een drietal gasflessen uit de garage en konden ook de deur tussen de garage en de woning dichttrekken, waardoor de schade beperkt blijft tot de garage en bijkeuken zelf”, verduidelijkt brandweerkapitein Frank Vandewiere. Het bejaarde koppel werd in veiligheid gebracht bij de overburen en werd daar opgevangen door personeel van de ziekenwagen en het MUG-team. Beiden werden nadien met lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis overgebracht.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier