Brugse horecawereld in shock na overlijden van Michiel Demeyere (27)

Michiel Demeyere. © Archieffoto
Stefan Vankerkhoven

De Brugse horecawereld is in shock na het overlijden van Michiel Demeyere (27). De jonge Oostkampenaar kwam zaterdagavond ten val met zijn fiets en is donderdagmorgen overleden.

Meer dan vier dagen lang vocht Michiel Demeyere in het AZ Sint-Jan voor zijn leven, maar donderdagmorgen bezweek hij aan zijn verwondingen. Michiel was een bekend figuur in de Brugse horecawereld.

Hij was vijf jaar lang hoofdkelner en manager in De Coulissen in de Jakob van Ooststraat in Brugge, maar werkte voor Joeri Van Den Bosch ook in Punta Est in de Predikherenstraat. “Een harde werkkracht en tegelijkertijd een grote levensgenieter”, getuigt zijn vroegere werkgever. “Maar ook een knappe gast en grote liefhebber van kiten. Zijn overlijden is een tragedie die veel mensen in rouw dompelt. Ik ben er niet goed van.”

Geliefd bij de klanten

Ook Leen Maenhout, zaakvoerster van Quatre Mains in de Philipstockstraat, heeft alleen maar goede herinneringen aan Michiel, die er van oktober 2016 tot januari van dit jaar werkte.

“Michiel was niet alleen een top barman, hij was ook heel geliefd bij de klanten”, zegt ze. “Iedereen reageert hier dan ook oprecht gechoqueerd. Michiel stopte hier in januari, hij wilde uit de horeca. Werken aan een nieuwe toekomst … Dat neemt niet weg dat hij een vriend voor het leven is geworden. Er zijn zo een paar mensen in je leven met wie je gewoon meteen, zelfs vaak zonder woorden, op dezelfde golflengte zit. Michiel was zo iemand voor ons allemaal.”

Een kerel uit de duizend

“Hij had een prettig hoekje af, een koekenhart, hij was een zot maar geen piekenzot, een levensgenieter maar geen opportunist… Een kerel uit de duizend”, zegt Leen. “Heel Brugge heeft voor hem gesupporterd, maar het heeft helaas niet mogen zijn. Het verdriet en het gemis zijn nu al enorm.”

Voor de mama van Michiel is dit al de zoveelste zware tegenslag. Eerder moest ze ook al afscheid nemen van de papa en de stiefpapa van Michiel.

(SVK/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier