Broer van ex-Cerclespeler Frederik Boi in coma na ongeval

Redactie KW

Bruggeling Alexander Boi (39) is zaterdagavond na de match Cercle-Roeselare door een auto aangereden. Het ongeval deed zich voor in de Doornstraat in Sint-Andries, vlakbij zijn eigen huis.

Alexander Boi werd opgeschept door een auto, toen hij de straat overstak en kwam zwaar ten val op zijn hoofd. De man werd in kritieke toestand opgenomen in het AZ Sint-Jan. Hij is een telg van een Brugse familie die gekend is in sportmiddens, niet alleen voetbal maar ook tennis. Hij is verantwoordelijk voor de logistiek bij de firma Febelco. “Het is bang afwachten hoe het verder evolueert met mijn zoon”, getuigt vader Jan Boi. “Hij werd geopereerd. Om de druk op zijn hersenen te verminderen, is zijn schedelpan tijdelijk afgehaald en wordt Alexander in een kunstmatige en zware coma gehouden. Van zodra het met hem beter gaat, willen de dokters hem uit zijn coma halen. Zijn toestand is stabiel, maar nog altijd kritiek. Het levensgevaar is nog altijd niet geweken.”

“Op het moment van het ongeval belde mijn schoondochter Shirley naar haar man Alexander. Ze hoorde de ziekenwagen, ging naar buiten kijken en hoorde de gsm van haar man afgaan, die op de grond lag. Verschrikkelijk. Naar wij vernamen van de politie was ook de aanrijder in shock na het ongeval.” Ondertussen regent het steunbetuigingen op de Facebookpagina van Alexander Boi. Zijn zwaar aangeslagen vrienden wensen hem sterkte toe en vragen hem om te vechten voor zijn leven en die strijd niet op te geven.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier