Brandweer van Mesen snelt te hulp bij uitslaande brand

Redactie KW

Dinsdag namiddag werd groot alarm geslagen voor een uitslaande brand in de Touqeutstraat in Le Bizet.

De brandweerdienst van Komen-Waasten meteen uit met het groot materiaal. De bluswerken werden meteen van op de grond en van uit de lucht aangevat. Meteen gaf men ook opschaling van brand waarbij de Elevator van Mesen en een sectie van de Noord Franse brandweer Armentiéres ter plaatse werd gevraagd. Zij kwamen met zwaar materiaal ter plaatse.

Rookintoxicatie

Er was een tijd gevaar voor overslaande vlammen naar de nabijgelegen gebouwen waaronder de keuken van een café waar gasflessen waren opgeslagen. Na een goed uur was de brand zo goed als onder controle. Tijdens de interventie werd het centrum van Le Bizet volledig afgesloten waardoor ook het openbaar vervoer in de knoop liep. In het uitgebrande pand was een kledingzaak voor grote maten gevestigd.

Alle aanwezigen in het gebouw konden tijdig naar buiten. Een persoon werd met rookintoxicatie afgevoerd. Ook de omwonenden moesten hun woning verlaten, zij werden opgevangen in de sporthal. De brand zou accidenteel ontstaan zijn volgens de eerste vaststellingen

(NFG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier