Brandweer blust afvalbrand bij verbrandingsoven in Zandvoorde

Eén medewerker raakte bevangen door de rook. © DJ
Redactie KW

Dinsdagavond brak omstreeks 18.15 uur brand uit in de verbrandingsoven van afvalintercommunale IVOO, de Intergemeentelijke Vereniging voor het afvalbeheer voor Oostende en Ommeland.

Volgens de eerste berichten zou het vuur ontstaan zijn na een ontploffing in een hoop opgeslagen afval. Brandweer en politie kwamen omstreeks 18.30 uur ter plaatse. Aan de buurtbewoners werd uit voorzorg gevraagd om binnen te blijven met gesloten ramen en deuren.

Ook het nabijgelegen voetbalterrein van VC Vamos Zandvoorde, waar de jeugdploeg U13 net aan de training begonnen was, bevond zich in de gevarenzone. Op politiebevel werd de training stilgelegd en vonden alle aanwezigen een onderkomen in de cafetaria. “Ik vond het al bizar dat de rook niet uit de schoorsteen van de verbrandingsoven kwam, maar uit het gebouw zelf leek op te stijgen”, aldus aanwezige Eddy De Mey.

Brandweer en politie kwamen omstreeks 18.30 uur ter plaatse.
Brandweer en politie kwamen omstreeks 18.30 uur ter plaatse.© NV

“De rook bleef maar opstijgen en de sirenes van brandweer en politie bevestigden mijn vermoeden dat er iets misgegaan was. Een tijdje later is de politie hier langsgekomen met het bevel om deuren en ramen gesloten te houden. Aan de aanwezige spelertjes en trainer werd verzocht om zo snel mogelijk het terrein te verlaten. Onmiddellijk werd iedereen in de cafetaria opgevangen.”

De brandweer rukte massaal uit en had de situatie snel onder controle. Eén medewerker raakte bevangen door de rook. De brandweer bleef wel nog een tijd ter plaatse om te voorkomen dat de brand zou heropflakkeren.

(NV/DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier