Brandje vlug onder controle in biokracht-centrale A&S Energie

De schade bleef na het brandje in het bedrijf A&S Energie beperkt. (Foto CLY)
Redactie KW

De brandweer van Ingelmunster werd deze middag omstreeks 13.25 uur opgeroepen naar de bedrijfsgebouwen van het energiebedrijf nv A&S Energie langs het kanaal ter hoogte van de spaanderfabriek Spano. Er was een beperkte brand.

Volgens brandweercommandant Wim Decoopman van Ingelmunster was er brand ontstaan in een elektriciteitskast op de derde verdieping. “Daardoor begonnen draden te smeulen, wat voor een hevige rookontwikkeling zorgde.”

Er geraakte gelukkig niemand gewond en ook de stoffelijke schade bleef beperkt. De brandweer had de beginnende vuurhaard vlug onder controle en beperkte zich tot het ventileren van de afgesloten ruimte waarin de rookontwikkeling gebeurde.

Niet alleen de Ingelmunsterse brandweer maar ook de autopomp van Izegem en Meulebeke kwamen langs, alsook de elevator van het korps van Meulebeke.

A&S Energie nv is een samenwerking tussen Aspiravi en Spano. Er werd in 2008 een biokracht-centrale naast het bedrijventerrein van Spano langs het kanaal Roeselare-Leie gebouwd. Bijna vijf jaar geleden werd het bedrijf opgestart. Dit project biedt aan Spano de mogelijkheid om het afvalhout dat kwalitatief niet voldoet als grondstof energetisch te valoriseren. (CLY-LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier