Brand in oude internaatsgebouwen van GO! basisschool in Veurne

Redactie KW

Omstreeks middernacht – nacht van vrijdag op zaterdag – sloegen bewoners van een woning in de Rodestraat in Veurne alarm toen ze vlammen zagen opstijgen uit een verlaten internaatsgebouw van de GO! Basisschool.

De lange rij oude paviljoenen bevinden zich achteraan de school die gelegen is langs de Brugsesteenweg. De gebouwen zijn verwaarloosd en worden regelmatig gebruikt door hangjongeren.

Volgens de brandweer is het vuur ontstaan in een vleugel van een prefabgebouw, waar een gang volledig zwart geblakerd werd aangetroffen.

De getroffen paviljoenen, die vol rook stonden werden door de brandweer verlucht. De politie deed nog een inspectie van de andere gebouwen op het domein. De brandweer van Koksijde-Oostduinkerke kwam de collega’s van Veurne bijstaan.

Kleine brandjes

Het is niet de eerste keer dat er vuurtjes worden gestookt of gerookt in deze gemakkelijk toegangkelijke prefab paviljoenen op het domein van de school. De brandweer is reeds een drietal keer moeten tussenbeide voor rookontwikkeling of kleine brandjes.

(JTY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier