Bomen vallen als kegels tegen de grond in Oostkamp

In Oostkamp vallen de bomen als kegels. © foto PH
Redactie KW

Als bomen en verkeersborden worden uitgerukt, dan rukken de hulpdiensten ook uit. Zo is het ook in Oostkamp en omgeving waar tal van bomen gevaarlijk op de weg kwamen te liggen.

Alle teams van brandweer en politie zijn op de been en op de baan. Ook het bord dat ‘Afrit 9’ ter hoogte van Oostkamp, richting Binnenland, aanwijst is uitgerukt met grond en al. In het provinciaal domein Bulskampveld worden de wandelaars en lopers gewaarschuwd voor het noodweer.

Aan de afrit van de E40 zelf kwamen een twintigtal bomen als kegels tegen de grond. Eén daarvan lag ook op de oprit en werd tijdig door de Oostkampse brandweer verwijderd. Sommige omstaanders wijten het zo omvallen van de slanke bomen niet enkel aan de felle rukwinden maar ook aan het nogal onbesuisd wegkappen van bomen door het Agentschap Wegen en Verkeer.

“Een klacht die jaarlijks terugkomt maar niet altijd gegrond is”, vindt men. “Een goed kapbeleid is noodzakelijk, maar een aantal basisregels moeten natuurlijk gerespecteerd worden. De mensen weten niet altijd waarover ze spreken natuurlijk. Als bomen weggekapt worden, krijgen we boze reacties, maar als een boom plotseling voor je auto op de baan valt (zoals enkele maanden geleden langs de Proosdijstraat tussen Hertsberge en Ruddervoorde), zijn er ook boze reacties. Een beetje realisme is hier zeker op zijn plaats.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier