Bewoners kunnen tijdig ontsnappen uit brand in café in Assebroek

Redactie KW

In de Astridlaan in Assebroek (Brugge) is donderdagavond rond 23.30 uur een felle brand uitgebroken in café Assebroek. Het was een overbuur die op het raam kwam kloppen om de inwoners te signaleren. Het vijftal kon tijdig de woning verlaten.

In café Assebroek op de hoek met de Camiel van den Busschestraat waren er geen stamgasten meer aanwezig, toen er op de eerste verdieping brand uitbrak. De droogkast had vuur gevat terwijl de bewoners lagen te slapen. Alerte buren roken een sterke brandgeur en zagen rook. Ze verwittigden meteen de hulpdiensten.

“We waren vroeg gaan slaap”, getuigt de aangeslagen café-uitbaatster. “Mijn man kwam om 3 uur wakker voor zijn vroege shift en hoorde geklop op het raam beneden. Onze buurman heeft ons gewaarschuwd. Dankzij hem hebben we de drie kinderen kunnen wekken en zijn we zo snel mogelijk naar buiten gelopen. We zijn hem bijzonder dankbaar.”

Gaskachel ontploft

De rookmelders zelf gaven geen signaal. “Mijn man heeft nog geprobeerd om met een blustoestel de brand onder controle te krijgen maar hoe meer zuurstof er binnen kwam, hoe sterker de brand werd. De gasfles van het gaskacheltje is dan ook ontploft. De schade in de badkamer is enorm en tot beneden is de ravage van de brand te merken.”

“De verzekeringsmaatschappij is ondertussen langs geweest en van zodra we stroom hebben, kunnen we terug opendoen”, aldus nog de waardin.

De brand die in de badkamer op het eerste verdiep ontstond, was snel onder controle. Tijdens de bluswerken was de Astridlaan voor alle verkeer afgesloten.

(SR/JVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier