Bestuurder zwaargewond na crash tegen boom

De bestuurder crashte aan de overkant van de weg tegen een boom © VC
Redactie KW

Omstreeks 17 uur verloor de bestuurder de controle over het stuur in de Diksmuidestraat in Sint-Pieters-Kapelle en crashte hij tegen een boom.

De personenwagen naderde de bebouwde kom volgens getuigen met hoge snelheid. De jongeman in de wagen verloor in de lichte bocht de controle over het stuur en raakte rechts van de weg de graskant, begon te slingeren en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom aan de overkant van de weg.

De brandweer moest de bestuurder uit het wrak bevrijden
De brandweer moest de bestuurder uit het wrak bevrijden© SJ

De man zat met zijn onderste ledematen gekneld onder het dashboard van zijn wagen. Door de klap werd het volledige motorblok vooraan tegen de zetels geduwd. De brandweer van Diksmuide-Leke en Middelkerke kon de man zeer behoedzaam uit het wrak bevrijden. De MUG-dienst van het ziekenhuis van Veurne verzorgde de zwaar gewonde bestuurder eerst een tijd ter plaatse waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Bestuurder zwaargewond na crash tegen boom

De brandweer had nog heel wat werk om de weggeslingerde brokstukken van de wagen van de weg te verwijderen. Door het ongeval was het baanvak richting Diksmuide een tijdlang afgesloten.

(VC/SJ/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier