Bestuurder crasht met nagelnieuwe en peperdure McLaren in bosje naast de weg

10/10/17 om 13:51 - Bijgewerkt om 13:49

Een ritje met een gloednieuwe McLaren 720S liep afgelopen weekend gruwelijk fout tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke.

Bestuurder crasht met nagelnieuwe en peperdure McLaren in bosje naast de weg

De gecrashte McLaren © Foto Gilles M. en Robbe V.P

De bestuurder verloor de controle over het stuur van de wagen van meer dan 300.000 euro en crashte in een bos naast de weg.

De Zoute Grand Prix is al acht jaar hét weekend voor de liefhebbers van oldtimers én superbolides. Vooral de fans van die laatste bleven afgelopen weekend dan ook niet op hun honger zitten. Meer nog: enkele "gelukkigen" kregen een wel heel spectaculair schouwspel te zien. Want in de Hazegrasstraat in Knokke ging een peperdure McLaren van de weg. De wagen vloog over het fietspad en eindigde in een bosje naast de baan. Hoeveel schade de wagen - met een hallucinant prijskaartje van om en bij de 320.000 euro - precies op liep, is nog niet duidelijk. "Wij weten dat het gebeurd is", klinkt het bij de organisatie van de Zoute Grand Prix. "Maar die crash is buiten het officiële evenement gebeurd. Dus meer kunnen wij daar eigenlijk niet over zeggen."

Naar verluidt gebeurde de crash tijdens een testrit met de nagelnieuwe McLaren 720S. De potentiële koper die de controle over het stuur verloor, zou dan ook in shock naar het ziekenhuis zijn overgebracht. Ondertussen stroomden heel wat autoliefhebbers toe. Zij namen dan ook gretig foto's van de gecrashte superbolide. "Wij waren op weg om een andere wagen te bekijken", zeggen Gilles M. (26) en Robbe V.P. (18), twee autofreaks. "Plots zagen we iets oranje in het struikgewas blinken. Dus we stopten en gingen kijken."

Het groepje autoliefhebbers geloofde aanvankelijk hun ogen niet. Voor hen lag namelijk wat over bleef van een wagen die meer waard was dan een gemiddelde woning. "De man die er bij stond, vertelde ons dat het tijdens een testrit fout liep. En dat ze amper 20 kilometer per uur reden toen het gebeurde", zegt Gilles. "Of dat klopt laat ik in het midden. Maar je kon duidelijk zien hoe de wagen van de baan was gegaan, enkele boompjes had geraakt en over het fietspad in het bos was beland. Maar als autoliefhebber bloedt je hart toch ook als je zo'n gecrashte McLaren ziet. Die man vertelde bovendien dat de vier assen gebroken waren. Dus dat hij eigenlijk klaar was voor de schroothoop. Wat later hoorden we dat die zelfs nog maar pas een week oud was. Maar ik weet niet of die info ook echt klopt. Nadien wordt over zo'n ongeval natuurlijk wel veel verteld."

Bij McLaren zelf vonden ze het duidelijk niet zo fijn dat de crash zoveel bekijks kreeg. Want niet veel later kwam een tweede McLaren-wagen ter plaatse. Die bracht een zwart doek mee om de gecrashte wagen te bedekken en om te vermijden dat nog meer mensen het beeld konden vastleggen. Ondertussen zakte een takelwagen af om de peperdure wagen op te halen. Ook op de takelwagen bleef de auto ingepakt. Hoe dan ook een peperdure crash die hopelijk voor alle partijen goed verzekerd zal blijken.

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!