Bestuurder 15 dagen rijbewijs kwijt na crash in Sint-Kruis, vrienden buiten levensgevaar

© MM
Redactie KW

De 21-jarige bestuurder die zondagavond langs de Moerkerksesteenweg in Brugge een zwaar ongeval veroorzaakte, is voor vijftien dagen zijn rijbewijs kwijt. Dat bevestigt het parket van Brugge. De vier inzittenden zijn ondertussen buiten levensgevaar. “Het belangrijkste is dat de jongens nu snel en spoedig herstellen”, zegt de moeder van de bestuurder, een voetballer in provinciale.

Het ongeval gebeurde zondag omstreeks 17.30 uur. Een groepje vrienden reed met een Mercedes CLA in de richting van Brugge toen de 21-jarige bestuurder plots de controle over het stuur verloor. Volgens getuigen reed de wagen op dat moment met een erg hoge snelheid. De auto raakte van de weg en kwam pas tot stilstand tegen een boom die door de enorme klap ontworteld werd. De hulpdiensten brachten de vier inzittenden over naar het ziekenhuis. Twee van hen, onder wie de chauffeur, waren er erg aan toe.

Voetballer

Ondertussen zijn alle vier de inzittenden, 20 en 21 jaar, buiten levensgevaar. Dat bevestigt de moeder van de chauffeur. “Iedereen zal erdoor komen. Het belangrijkste is dat de jongens nu snel en spoedig herstellen”, zegt de vrouw.

De twintiger werd geopereerd aan zijn heup en wacht wellicht nog een lange revalidatie. Wat de mogelijke gevolgen zijn voor zijn sportieve carrière, de man speelt voetbal op provinciaal niveau, is nog niet duidelijk. Het parket van Brugge besloot door de omstandigheden van het ongeval zijn rijbewijs voor vijftien dagen in te trekken. Binnen enkele maanden krijgt de zaak waarschijnlijk nog een staartje in de politierechtbank.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier