Bejaarde vrouw in levensgevaar na aanrijding in Knokke, dader meldt zich bij politie

02/07/18 om 15:58 - Bijgewerkt op 03/07/18 om 11:45

Een 84-jarige vrouw uit Brasschaat is zondagmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding door een fietser in Knokke-Heist.

Bejaarde vrouw in levensgevaar na aanrijding in Knokke, dader meldt zich bij politie

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het Van Bunnenplein. © Federale politie

Het ongeval gebeurde zondag omstreeks 11.40 uur in de buurt van het Van Bunnenplein. De toeriste wilde samen met haar dochter en schoonzoon oversteken richting Zeedijk toen ze in botsing kwam met een fietser. Het slachtoffer kwam met haar hoofd tegen de stoeprand terecht en werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. De bejaarde vrouw verkeert nog steeds in levensgevaar.

Ook de fietser kwam ten val, maar hij vervolgde bijna onmiddellijk zijn weg. Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge, was op zoek naar de fietser, die na het ongeval gewoon doorreed. Het ging om een blanke, kalende man met een gebruinde huidskleur. Hij spreekt Nederlands.

"Dankzij het persbericht over het verkeersongeval heeft de verdachte zich maandagavond gemeld bij de politie in Knokke. De 82-jarige toerist werd verhoord, maar mocht daarna beschikken", aldus het parket.

(Belga/MF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!