Bejaarde man uit Oostende doodgereden vlak bij eigen woning: "Geen wrok tegen chauffeur"

17/03/18 om 08:26 - Bijgewerkt om 08:25

De nabestaanden van Frans Bats (90) uit Oostende hebben het nog steeds moeilijk met het plotse overlijden van de bejaarde man. De negentiger werd in oktober vorig jaar doodgereden op het voetpad in de Kerkstraat op enkele honderden meter van zijn woning. Vrijdag stond de stiefzoon voor het eerst oog in oog met de Roemeense doodrijder. "Ik vind het chapeau dat die man zich persoonlijk komt verdedigen. Wrok koester ik niet", zegt Claude Suy (60), die Frans als zijn echte vader beschouwde.

"Mijn vader spreken konden we niet meer doen. Hij belandde meteen na het ongeval in een diepe coma. Het blijft nog steeds heel moeilijk te begrijpen. Vooral voor mijn moeder heeft het ongeval verregaande gevolgen. Ze is 85 en niet meer zo mobiel. Ze waren al vijftig jaar onafscheidelijk. Ik probeer haar zo goed als mogelijk op te vangen en helpen." Claude Suy (60) had het vrijdag zichtbaar moeilijk toen hij zich in de Brugse politierech...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!