Bejaarde man (82) raakt zwaargewond nadat paard op hol slaat in Ichtegem

© iStock
Redactie KW

Op de Torhoutbaan in Ichtegem gebeurde donderdagnamiddag een ongeval.

Een 82-jarige man uit Ichtegem reed met zijn koets en paard langs de Torhoutbaan in de richting van Oostende. Een 38-jarige vrouw uit Ichtegem en een 13-jarig meisje uit Ichtegem reden mee als passagiers.

Op een bepaald moment werd het trio ingehaald door een vrachtwagen. Het paard sloeg op hol, week rechts uit en ontweek ternauwernood een boom, waardoor de koets tegen de boom terechtkwam en naar links omkantelde. Hierbij werden alle drie de inzittenden uit de koets gekatapulteerd, waarbij de bejaarde man onder de koets terechtkwam.

Niet in levensgevaar

Het paard rende verder richting Oostende en kwam na ongeveer 140 meter tot stilstand. Het onfortuinlijke dier raakte gekneld tussen een woning en twee geparkeerde wagens. Hierbij kwam de koets tegen de eerste geparkeerde auto terecht, die hierdoor tegen de tweede geparkeerde wagen gekatapulteerd werd.

De 82-jarige man raakte zwaargewond, maar niet in levensgevaar. Zijn twee passagiers werden lichtgewond overgebracht naar het AZ Delta, campus Sint-Rembert Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier