Autobrand slaat over op woning: dieren komen om, huis onbewoonbaar

De brandweer kon vermijden dat de brand oversloeg op het woongedeelte. © BF
Redactie KW

Onder andere de veranda en de keuken liepen grote schade op. Het huis is onbewoonbaar en enkele dieren lieten het leven. De brandweer kon wel een klein hondje redden.

Zondagmiddag ontstond er omstreeks 12 uur een zware brand in een smalle zijstraat van de Iepersestraat, de belangrijke verbindingsweg tussen Moorslede en Zonnebeke.

Buurtbewoner Steven Roose (37) merkte de brand op. “Ik zat rustig in de tuin toen ik gekletter hoorde. Ik dacht eerst dat de buren een vuurtje aan het stoken waren. Met dit weer zou dat natuurlijk geen goed idee zijn, dus ging ik een kijkje nemen. Toen zag ik dat de Opel Tigra, die samen met nog een andere wagen geparkeerd stond naast de woning, hevig in brand stond”, aldus de buurman. Hij klopte snel bij het huis aan, maar niemand reageerde.

De Opel Tigra stond hevig in brand.
De Opel Tigra stond hevig in brand.© BF

Even later snelden de brandweer van Zonnebeke en Moorslede toe. “Toen wij aankwamen, was het vuur al overgeslagen op de woning”, aldus brandweerofficier Peter Vangierdegom. Op dat ogenblik waren de bewoonster en haar vier kinderen niet thuis. Enkele dieren, waaronder een grote hond, bevonden zich wel in de woning.

Brandweer kan hondje redden

Verschillende dieren kwamen om het leven. De brandweer, die kon vermijden dat de brand oversloeg op het woongedeelte, redde onder ander nog een hondje uit de brand. Het diertje kreeg extra zuurstof toegediend.

Het parket stelde een deskundige aan om de precieze oorzaak van de brand te onderzoeken. “Het huis is onbewoonbaar”, aldus Vangierdegom. De veranda brandde volledig uit en ook het keukengedeelte liep erg veel schade op.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier