Auto komt in vaart terecht in Lo

© JT
Redactie KW

De brandweer van Lo-Reninge en een duikersploeg van het korps van Veurne werden donderdagvoormiddag opgeroepen naar de Rabbelaresteenweg in Lo.

Een wagen was in een vaartje terechtgekomen langs de smalle weg. De bestuurder zou uitgeweken hebben voor een tegenligger die doorreed. De bestuurder kwam er enkel met een nat pak vanaf.

“Ik heb geen nummerplaat kunnen zien, maar het was een zwarte BMW break en een vrouwelijke chauffeur“, reageert Koen V.L. “De wagen kwam met een hoge snelheid op mij af dat ik slechts twee opties had: die van een frontale botsing of enorm uitwijken. Ik koos voor het tweede, maar door de drassige graskant kon ik niet verhinderen dat mijn wagen in de vaart belandde. Ik ben gelukkig kalm kunnen blijven en slaagde er in om uiteindelijk de deur te openen. Er was toen al heel veel water binnengelopen. Door en door nat heb ik mezelf op het droge kunnen trekken. Ik ben hulp gaan zoeken bij een hoeve die vlakbij gelegen was. Die dame heeft me haar gsm geleend en mij bijgestaan. Mijn telefoon lag immers in de auto.”

“Dat iemand op zo’n klein baantje zonder vangrails zo hard rijdt, is totaal onverantwoord“, reageert Koen V.L. nog. “En dat de chauffeur niet gestopt is om mij te helpen, is helemaal niet te begrijpen. Gelukkig had ik enkel mezelf te redden en zaten mijn kindjes niet in de wagen.”

De politie is volop op zoek naar de bewuste vrouw en BMW-break.

(AB/JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier