Alwéér rijdt bestuurder zich vast onder tunnel in Lichtervelde

14/03/19 om 08:25 - Bijgewerkt om 08:25

De tunnel onder de spoorweg in Lichtervelde was donderdagmorgen afgesloten voor het verkeer. Andermaal reed een bestelwagen zich vast.

Alwéér rijdt bestuurder zich vast onder tunnel in Lichtervelde

De bestelwagen werd donderdagmorgen getakeld. © TV

Het was donderdagochtend extra druk in de Stegelstraat en de Bollestraat. Het verkeer moest immers een omweg nemen, want de spoorwegtunnel werd afgesloten voor het verkeer terwijl de bestelwagen getakeld werd. De politie hield bestuurders in de Kortemarkstraat op afstand.

In alle vroegte moet de bestelwagen, eigenlijk een kleine vrachtauto met laadbak, zich vastgereden hebben onder de balk die de beperkte hoogte van de tunnel aangeeft. De laadbak werd daarbij volledig vernield. Het voertuig kwam uit de Kortemarkstraat en wilde de tunnel inrijden richting het centrum van Lichtervelde.

Het is niet de eerste keer dat een bestelwagen zich vastrijdt onder de tunnel. Enkel voertuigen lager dan 2,30 meter mogen en kunnen er in, maar niet iedereen weet even goed hoe hoog zijn of haar wagen is.

De laadbak werd volledig vernield.

De laadbak werd volledig vernield. © TV

Nog voor de aanleg van de tunnel was de beperkte hoogte een twistpunt op de gemeenteraad. Maar het gemeentebestuur was altijd duidelijk: ofwel een tunnel met beperkte hoogte, ofwel géén tunnel. Voor een hogere tunnel zou er een langere aanloopstrook nodig zijn, wat meer onteigeningen zou geëist hebben. De tunnel hoger maken met de beschikbare ruimte was niet mogelijk, want anders zou de helling te steil zijn. (TV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!