Al ruim 70 schadedossiers bij Tieltse landbouwers: "We snakken echt naar een normale zomer"

10/08/18 om 06:05 - Bijgewerkt op 08/08/18 om 20:55

Het beetje regen dat we de voorbije dagen uit de hemel zagen vallen, verandert niks aan de situatie waar onze landbouwers zich momenteel in bevinden. "Ik vrees dat we zullen moeten leren leven met dergelijke extreme weersomstandigheden", zegt landbouwer Johan Debouvere. De stedelijke schadecommissie ziet de oproepen ondertussen aan sneltempo binnenkomen.

Deze week gingen de hemelsluizen eindelijk (een beetje) open, maar voor de landbouwsector is het kwaad al lang geschied. De gewassen hebben een pak schade opgelopen en de opbrengst zal dit jaar - opnieuw - een pak lager liggen. Dat is ook het geval bij Johan Debouvere (52) uit de Abeelstraat in Tielt. Hij runt samen met zijn echtgenote Ingrid De Ketelaere (51) een gemengd landbouwbedrijf met varkens, groenten en akkerbouw. "Wij verbouwen onder andere prei, bloemkool, knolselder, aardappelen...", legt hij uit.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!