Aanrijding tussen personenwagen en mugvoertuig in Zedelgem

Redactie KW

Een 31-jarige vrouw uit Veldegem raakte zaterdagmorgen gewond nadat een mugvoertuig op weg naar een interventie haar in de flank aanreed. De vrouw liep een barstje in haar borstbeen en enkele blauwe plekken op. Beide wagens raakten zwaar beschadigd.

Het spectaculaire ongeval gebeurde zaterdagmorgen omstreeks 7.30 uur op het kruispunt van de Koningin Astridstraat en de Halfuurdreef in Veldegem. K.V.C. (31) reed langs die eerste in de richting van Veldegem. Het mugvoertuig van het ziekenhuis AZ Delta campus Sint-Rembert in Torhout was op dat moment op weg naar een dringende interventie en reed prioritair. “Ik hoorde wel sirenes, maar vanuit die straat kon ik die mug onmogelijk zien afkomen“, zegt K., die ondertussen thuis bekomt van het ongeval.

De mugwagen kwam in principe uit een ondergeschikte weg en reed de zwarte Audi A4 in de linkerflank aan. Daardoor werd de auto tegen betonblokken die ter hoogte van de werken in de Halfuurdreef stonden gekatapulteerd. “Die belandden uiteindelijk zes meter verder. Het was echt een hevige klap. Ik ben vooral blij dat ik de kindjes niet mee had. Want dan was dit allemaal veel erger geweest.”

Aanrijding tussen personenwagen en mugvoertuig in Zedelgem

K. werd na de botsing gewond naar het ziekenhuis overgebracht. In de mug raakte niemand gewond. De bestuurder kwam kort nadien wel bij Kirsten op de ziekenhuiskamer. “En dat heb ik wel heel hard geapprecieerd”, zegt ze. “Ik wil me niet uitspreken over schuld of zo. Maar dat gebaar vond ik wel knap van die man.” Ondertussen zit K. al minstens een week thuis. Met spierpijn, een gekneusde schouder en een barstje in haar borstbeen. “Vrijdag mag ik terug naar de dokter. Maar momenteel heb ik echt nog heel veel pijn. Hopelijk verbetert dat snel.”

Bij het ziekenhuis AZ Delta bevestigt men het ongeval. “Die mug raakte daar inderdaad bij betrokken”, zegt woordvoerster Kristien Beuselinck. “AZ Delta heeft over de campussen heen wel altijd een reservemug. Die werd binnen het uur al ingezet. De dringende medische hulpverlening is dan ook verder verzekerd.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier