Aanrijding Oostende: bestuurster (17) in shock, fietser (52) zwaargewond

Er werd geen verkeersdeskundige aangesteld omdat de oorzaak van het ongeval duidelijk is. © (DJ)
Redactie KW

Een 52-jarige fietser is maandagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in de Ankerstraat in Oostende. De man werd gegrepen door een personenwagen, bestuurd door een 17-jarige vrouw tijdens haar rijlessen.

Het ongeval gebeurde rond 17.00 uur. De 52-jarige Bredenaar kwam met zijn koersfiets vanuit de parking gereden, waar eigenlijk éénrichtingsverkeer geldt, zonder uitzonderingsmaatregel voor fietsers of bromfietsers. Toen de fietser de Ankerstraat opreed werd hij gegrepen door een personenwagen. Door een geparkeerde mobilhome en vrachtwagen langs de Ankerstraat konden beide partijen elkaar onmogelijk zien, waardoor een aanrijding onvermijdelijk was.

De fietser werd weg gekatapulteerd en kwam zwaar te val. Het slachtoffer werd aanvankelijk met levensbedreigende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hij liep onder andere een heup- en beenfractuur, een bekkenbreuk, een schouderletsel en hoofdwonde op. Hij ligt op de intensieve afdeling, maar is intussen buiten levensgevaar.

De politie zette de Ankerstraat af voor het verkeer om de vaststellingen van het ongeval te doen. Het parket stuurde geen verkeersdeskundige ter plaatse, omdat de omstandigheden van het ongeval duidelijk waren.

De 17-jarige bestuurster uit Bredene was in shock. Ze heeft sinds februari haar voorlopig rijbewijs en was gisteren, begeleid door haar mama en met een L, aan het leren autorijden. Ze werd opgevangen door slachtofferhulp.

(DJ / foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier