De feiten speelden zich deze ochtend om 6.50 uur af in de Roeselaarse deelgemeente Rumbeke. Op het kruispunt Zeger Maelfaitstraat met de Lekkensstraat stak Dieter Calmeyn (33) met zijn trouwe Labrador Bina de weg over, maar hij werd aangereden door een zwarte bestelwagen. "Vermoedelijk een Ford Transit", zegt hij. "Die schepte mezelf en onze Bina op en reed daarna gewoon door. Zijn rechtervoorkant moet flink beschadigd zijn.

Dieter, die als houtbewerker aan de slag is, raakte aan zijn hele rechterkant stevig gekneusd en is een week werkonbekwaam. Voor Bina liep het ongeval dramatisch af. "Onze hond zeeg na de aanrijding meteen neer. Ik belde meteen mijn vriendin Peggy Kruydt op en zij kwam meteen naar de plek van het ongeval, op een steenworp van onze woning. Op weg naar de dierenarts overleed Bina jammer genoeg."

Net als een kindje

Het hele voorval hakt diep in op Dieter en Peggy. "We beschouwden Bina, die al negen jaar bij ons woonde, als ons kindje. Een prachtige en trouwe hond. Ik kan echt niet begrijpen dat iemand zomaar doorrijdt nadat hij een man én een hond aanrijdt. Die chauffeur mag zijn straf zeker niet ontlopen."

Dieter Calmeyn op het bewuste zebrapad waar zijn hond Bina het leven liet. © STEFAAN BEEL

De politiezone Riho lanceerde een oproep om ooggetuigen te vinden. Die werd op sociale media massaal gedeeld en het hele voorval kreeg een lawine aan verontwaardigde reacties over zich heen. "Vanavond heeft de aanrijder in kwestie zich bij ons gemeld", bevestigt Carl Vyncke van de politiezone Riho.