Zoen- en vroemzone Barthel eindelijk geopendZoen en vroemzone officieel geopend

De kinderen van de derde kleuterklas waren erbij toen in het bijzijn van burgemeester Martine Fournier, schepenen, schooldirectie en de architecten van de Ino Forma, Regi Bouciqué en Bernard Decaesstecker de 'zoen- en vroemzone' van Barthel officieel werden geopend. (Foto WO)
Redactie KW

De zoen- en vroemzone van GBS Barthel werd door de kinderen van de lagere school officieel geopend.

Maandagmorgen werd de Zoen en Vroemzone van de GBS Barthel in het bijzijn van de Burgemeester, het Schepencollege, de schooldirecteurs en de architecten van de Ino Forma officieel geopend.

Acht jaar nadat de directeur te horen kreeg dat het licht op groen werd gezet voor de verbouwingen van de GBS Barthel zijn de werken volledig afgerond.

“De laatste fase was de aanleg van een zoen- en vroemzone waar de ouders hun kinderen veilig kunnen afzetten. De vroegere ingang langs de drukke Moeskroenstraat was toch wel lange tijd een doorn in het oog van vele ouders omdat die onveilig was”, klinkt het bij schepen van Onderwijs Griet Vanryckeghem (N-VA).

“Er is alvast een pak minder verkeersdrukte langs de Moeskroenstraat bij de start en het einde van de schooldag”, vult schepen van Mobiliteit Dirk Vanholme (N-VA) nog aan. “Daar is nog werk. We willen nu nog een veiliger ingang creëren vanuit de Moeskroenstraat naar de nieuwe schoolpoort. De aanvraag is binnen maar de aanpassing mogen we volgens mij maar verwachten in het derde of vierde kwartaal van 2018.”

Ook de schepen van Patrimonium Tom Vlaeminck (Open VLD) is gelukkig dat alles nu achter de rug is. Ten slotte vertelde directeur Tom Vandamme nog dat door de hele metamorfose die de school de laatste jaren onderging er ook een nieuwe dynamiek is binnen de school, niet alleen door de stijging van het aantal leerlingen maar ook naar activiteiten toe. Sinds kort verhuisde de Stedelijke academie voor Beeldende kunsten van het Dorpshuis weer naar Barthel en kreeg de Academie voor Muziek en Woord er een nieuwe start en binnenkort verhuist de Bibliotheek ook weer naar de oude omgeving.

(WO)

Acht jaar nadat de directeur te horen kreeg dat het licht op groen werd gezet voor de verbouwingen van de GBS Barthel zijn de werken volledig afgerond.

“De laatste fase was de aanleg van een “Zoen en Vroemzone” waar men de kinderen veilig kan afzetten voor de schoolpoort. Toch wel lange tijd een doorn in het oog van vele ouders, de vroegere ingang langs de drukke Moeskroenstraat was alles behalve veilig, niet voor de kinderen en evenmin voor hun ouders” aldus Schepen Griet Vanryckeghem, Schepen van Onderwijs. “Er is alvast een pak minder verkeersdrukte langs de Moeskroenstraat tijdens bij de start en het einde van de school” wist Schepen van mobiliteit Dirk Vanholme te melden maar dat punt is nog niet volledig klaar. We willen nu nog een veiliger ingang creëren vanuit de Moeskroenstraat naar de nieuwe schoolpoort. De aanvraag is binnen maar de aanpassing mogen we volgens mij maar verwachten in het derde of vierde kwartaal van 2018.”. ook de schepen van Mobiliteit Tom Vlaeminck achtte zich meer dan gelukkig dat alles nu achter de rug ligt. Tenslotte vertelde directeur Tom Vandamme nog dat door de ganse metamorfose die de school de laatste jaren onderging er ook een nieuwe dynamiek is binnen de school, niet alleen door de stijging van het aantal leerlingen maar ook naar activiteiten toe. Sinds kort verhuisde de Stedelijke academie voor Beeldende kunsten van het Dorpshuis weer naar Barthel en kreeg de Academie voor Muziek en Woord er een nieuwe start en binnenkort verhuis de Bibliotheek ook weer naar de oude omgeving.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier