Zoë (11) ontwerpt nieuw logo voor Wevelgemse Wereldraad

De klas 5A van VBS Wijnberg mag meegenieten van de overwinning van klasgenoot Zoë Verhaeghe, centraal op de foto met haar winnend ontwerp in de hand. © SLW
Redactie KW

De Wevelgemse Wereldraad heeft een wedstrijd georganiseerd waarbij het leerlingen van de derde graad uitdaagde een nieuw logo voor de raad te ontwerpen. Zoë Verhaeghe uit klas 5A van de Vrije Basisschool Wijnberg kon de jury het meest bekoren.

De Wereldraad, een door het gemeentebestuur officieel erkende adviesraad met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking, besloot dat het tijd was voor een nieuw logo. Het nodigde de leerlingen van de derde graad van de Wevelgemse basisscholen uit om een voorstel in te dienen. “Niet minder dan zeven klassen namen deel en we kregen zo’n 100 tekeningen binnen“, zegt Nele Heytens, ambtenaar Welzijnsaspecten. “De jury, samengesteld uit leden van de Wereldraad en deskundigen uit de grafische vormgevingssector, pikte er het ontwerp van de 11-jarige Zoë Verhaeghe uit.”

De winnares zit in het vijfde leerjaar van VBS Wijnberg en werd in de klas verrast door een delegatie van het schepencollege en de wereldraad. Kevin Defieuw, schepen van Noord-Zuidbeleid, hield nog even de spanning erin, maar verklapte al snel dat de hele klas kan meegenieten van het ontwerptalent van hun klasgenoot: de klas wordt getrakteerd op een fairtrade ontbijt. Voor Zoë Verhaeghe was er ook een geschenkmand. En natuurlijk de eer om haar ontwerp op alle toekomstige publicaties van de Wevelgemse wereldraad te zien prijken.

“Ik was totaal verrast”, aldus een dolgelukkige winnares. “Ik teken heel graag en ga voor het vijfde jaar naar de tekenacademie. Het logo stelt een wereldbol voor in de vorm van een ballon die de lucht ingaat. Aan het touwtje van de ballon hangen twee kinderen, in verschillende kleuren, die elkaar een hand geven. Dat betekent dat we elkaar moeten helpen.” (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier