Zeven leerkrachten uit Wingene delen passie voor muziek in de WE-Street Band

Afgelopen zondag trad de WE-Street Band nog op tijdens de Wingense kermis. We zien v.l.n.r. Ruben Schoonbaert, Lieven Verkest, Didier Bauwens, Wencke Vanryckeghem, Melissa Anseeuw, Natalie Luca en Michiel De Jaeger. (foto KDV) © (foto KDV)
Redactie KW

Wat ontstond als eenmalige act van enkele leerkrachten tijdens een schoolfeest is uitgegroeid tot een volwaardige band met 7 leden: de WE-Street Band! Afgelopen zondag demonstreerden de Wingense leerkrachten nog hun kunnen op het Kerkplein. “We willen graag een 10-tal optredens per jaar doen, maar vooral ook veel plezier maken”, neemt Lieven Verkest zich voor.

Zeven leerkrachten uit de Wingense basisscholen van Wildenburg en Sint-Elooi delen sinds een tijdje hun passie voor muziek. “Met drie leerkrachten van de basisschool van Sint-Elooi vormden we enkele jaren geleden een gelegenheidsband tijdens het schoolfeest”, steekt Lieven Verkest van wal. Hij is coördinerend directeur binnen scholengroep Driespan, maar in zijn vrije tijd ook een fervent muziekliefhebber die met passie de elektrische gitaar bespeelt. “We vonden deze act zo leuk dat we zijn blijven repeteren. Geleidelijk aan zijn er nog enkele leerkrachten bijgekomen van de basisschool van Wildenburg en zo hebben we alle elementen die een volwaardige band nodig heeft: muziek, gitaar, keyboards en drums”, klinkt het verder bij Lieven Verkest. Met de naam speelt de band in op de E-Street band van Bruce Springsteen. De W staat voor Wildenburg, de E voor Elooi.

Zangeressen

Melissa Anseeuw en Wencke Van Ryckeghem zijn beiden leerkracht in de lagere klassen van de basisschool van Wildenburg en zijn de zangeressen van dienst. “Melissa is al lang bezig met zang en trad eerder hier en daar al individueel op. Toen zij een tijdje niet kon mee repeteren wegens haar zwangerschap spraken wij Wencke aan om haar te vervangen. Ze is echter gebleven en nu hebben we twee zangeressen”, grapt Lieven Verkest enthousiast.

Ook kleuterleidster van de basisschool van Wildenburg Natalie Luca sloot aan bij de band met haar keyboards en muziekleerkracht Michiel De Jaeger, die lesgeeft in verschillende scholen van scholengroep Driespan, speelt basgitaar. Ruben Schoonbaert van zijn kant speelt akoestische gitaar. Hij is leerkracht in het lager onderwijs van de basisschool van Sint-Elooi.

We koesteren de ambitie om een tiental optredens per jaar te brengen

Zo ontbrak alleen nog een drummer om tot een volwaardige band te kunnen uitgroeien. Hiervoor moesten de bandleden hun oor te luister leggen buiten Wingene. “Via via kwamen we bij Didier Bauwens terecht, een gepensioneerd leerkracht en enthousiast drummer.”

breed repertoire

Op die manier is de WE-Street Band uitgegroeid tot een volwaardige band die een mooie setlist samenstelde met covers uit een heel breed assortiment gaande van Nederlandstalige tot Engelstalige popsongs. Een ideale act om bijvoorbeeld de Wingense kermis op te fleuren zoals afgelopen zondag, maar de band heeft grootse plannen.

“We repeteren ondertussen een tweetal keer per maand, één keer lokaal en één keer in combo in de muziekschool van Brugge. We koesteren de ambitie om een tiental optredens per jaar te brengen. Ons hoofddoel blijft plezier halen uit muziek. Door samen te repeteren en op te treden, kunnen we samen genieten van muziek”, klinkt het verder bij Lieven Verkest die graag verwijst naar de nieuwe website van de band: http://westreetband.weebly.com.

Niels Destadsbader

Zo staan nu al enkele optredens op de agenda zoals tijdens de viering het 30-jarig bestaan van de Wingense badmintonclub op

1 juni, het schoolfeest van Sint-Elooi op 9 juni. De WE-Street Band zal ook de vipruimte opfleuren bij het optreden van Niels Destadsbader op 16 juni, een organisatie van de basisschool van Sint-Jan. (KDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier