Xander Bostoen uitgeroepen tot jeugddichter van Zwevegem

Xander Bostoen die trots zijn mok toont, samen met Lara en Hasse. © GV
Redactie KW

Xander Bostoen uit Moen, werd uitgeroepen tot vierde jeugddichter van Zwevegem. Het was voor de vierde keer dat het Willemsfonds i.s.m. het gemeentebestuur, de tweejaarlijkse wedstrijd ‘Jeugddichter van Zwevegem’ organiseerde.

Deze wedstrijd staat open voor alle jongeren tussen 12 en 15 jaar en die woonachtig zijn in Groot-Zwevegem. Het thema dit jaar was ‘Vakantie’. Men mocht 27 inschrijvingen ontvangen, waarvan er tien door een vierkoppige jury geselecteerd werden om hun gedicht ook voor te dragen voor die jury. Dit gebeurde vorige week zaterdag.

Nu werd de winnaar bekend gemaakt, en deze werd Xander Bostoen (12) uit de Sportstraat in Moen. Hij zit in het zesde leerjaar van de Vrije Basisschool in Moen. Af en toe pent hij wel eens een gedichtje neer en dit met succes, zo blijkt.

Xander won een geldprijs van 250 euro en een mok met zijn gedicht op afgedrukt. Hij kreeg ook de opdracht om in die twee jaar, enkele gedichten te schrijven die dan in het gemeentelijk ‘Infopunt’ zullen afgedrukt worden.

Op een gedeelde twee plaats eindigden Lara De Wit en Hasse Vermeulen. Zij wonnen elk een geldprijs van 100 euro.

(GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier