Winnende tekeningen sieren glasbollen in Kortrijk

Stad Kortrijk organiseerde opnieuw een tekenwedstrijd voor leerlingen van de lagere scholen. Dit keer werd getekend rond klimaat en meer bepaald water. Twintig tekeningen werden beloond voor hun originaliteit. Op de foto de laureaten samen met schepen van Milieu Bert Herrewyn. © KDS
Redactie KW

Voor het achtste jaar op rij vinden de winnaars van de tekenwedstrijd voor leerlingen uit de basisscholen straks hun kunstwerk terug op twee glasbollen in de stad. Deze actie past in het duurzaamheidscharter dat de stad Kortrijk met alle basisscholen afsloot.

De kinderen kregen dit jaar de opdracht om te tekenen rond klimaat en meer specifiek rond het thema water. In totaal werden 437 tekeningen ingestuurd uit tien basisscholen. Er werden 20 tekeningen beloond voor hun originaliteit. Vier daarvan zullen binnenkort in het straatbeeld op twee glasbollen te zien zijn. Alle laureaten kregen een fietsvriendelijk geschenkje: een rugzakje gevuld met een fietsbel, fietslichtjes, reflecterende fietsspaken, fluo rugzakhoezen en jongleerballetjes.

De glasbollen met de kunstwerken van de kinderen zullen afwisselend in de omgeving van de winnende scholen geplaatst worden. Dit zijn de winnaars: Febe Bille (Basisschool ‘t Fort), Kiano Opsommer (Basisschool Het Open Groene), Ona Witdouck (Spes Nostra Lager), Aza Vanden Broucke (Sint-Amandsbasisschool zuid).

(DVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier