Wim De Baets: “Interesse in middelbare freinetschool in Tielt is groot”

Wim De Baets. © Foto JCR
Redactie KW

Een 100-tal geïnteresseerden kwamen naar een eerste vergadering over de plannen om een middelbare freinetschool in Tielt op te richten. Organisator Wim De Baets, directeur van de lagere freinetschool De Koorddanser in Meulebeke, was tevreden.

“Het was schitterend om een 100-tal mensen te mogen verwelkomen”, aldus Wim De Baets. “Naast ouders van leerlingen uit onze basisschool waren er ook een 30-tal personen uit het onderwijs. Samen met hen willen we in eerste instantie veel info verzamelen om uiteindelijk een schoolteam samen te stellen. De kans is heel groot dat Campus De Reynaert in de Stationsstraat onze locatie wordt. Het gaat om een GO-school, net als die van ons, dus die optie lijkt logisch. We willen binnen een zestal weken duidelijkheid over die locatie.”

Op de eerste vergadering werd in groepjes gewerkt. “Er werd per tien rond drie thema’s nagedacht. Wat is een goede middelbare school? Wat is een goede leerkracht? En welke inhoud moeten we aanbieden? De vergadering duurde van 20 tot 23.30 uur en de sfeer was prima. Veel mensen zitten dan ook te wachten op een middelbare freinetschool in onze regio. Het schooljaar 2019-2020 blijft het doel om te starten“, rondt Wim De Baets af.

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier