Wevelgem schrapt religieuze feestdagen uit schoolbrochure

12/07/18 om 13:53 - Bijgewerkt om 13:52

De jaarlijks goedkeuring van de schoolbrochure voor de gemeentelijke basisschool in Wevelgem liep dit jaar minder vlot. Na een felle discussie tussen N-VA en CD&V werd beslist om geen enkele religieuze feestdag nog op te nemen.

Wevelgem schrapt religieuze feestdagen uit schoolbrochure

© iStock

In het ontwerp is een jaarkalender opgenomen, waarin wel melding werd gemaakt van het Suikerfeest en het offerfeest, maar een aantal katholieke feestdagen bleken er niet op te staan. Filip Daem (N-VA) vond dit een regelrechte schending van het neutraliteitsbeginsel, waarop een verhitte discussie volgde.

Burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) wees er op dat enkel de feestdagen die voor de kinderen van belang zijn vermeld worden, los van welke godsdienst ze op school volgen. "De voornaamste christelijke feestdagen, het lentefeest en dus ook het Suikerfeest worden vemeld." Uiteindelijk werd bij consensus besloten om geen enkele religieuze feestdag nog op te nemen in de schoolkalender. (SLW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!