Welke jeugdbeweging wint straks de befaamde ‘Slag om Kortrijk’?

De 'Slag om Kortrijk' zal uitmaken welke jeugdbeweging met de titel mag pronken. © BP
Redactie KW

Henry Heffinck (21) is een van de vier studenten aan Howest in Brugge, richting sport en beweging, die op 14 april ‘De slag om Kortrijk’ organiseren, een battle-event voor alle Kortrijkse jeugdbewegingen. Hiermee wil Henry alle jeugdbewegingen laten samenspelen.

Alle 14- tot 17-jarigen kunnen bewijzen dat hun groep de beste is, zowel in traditionele als niet-traditionele spelen. De battle bestaat uit zes activiteiten. De winnende groep krijgt een ludieke prijs.

Henry Heffinck en zijn drie vrienden en medestudenten zitten allemaal in een jeugdbeweging. “Na wat brainstormen, kwamen we snel op het idee om een speciaal evenement te organiseren voor alle Kortrijkse jeugdbewegingen”, leggen de vier studenten, die vinden dat de jeugdverenigingen onderling te weinig met elkaar samenspelen, uit. “De muren tussen bijvoorbeeld scouts en chiro moeten doorbroken worden.”

Guldensporenslag

De titel ‘Slag om Kortrijk’ is geïnspireerd op de Guldensporenslag. “We nodigen alle verenigingen uit tot deelname. Vorm groepjes van vier tot zes personen en ga ervoor”, roept Henry op. “De inschrijving per groep is 20 euro. Alle deelnemers krijgen een vieruurtje en een aandenken. Er zijn tevens randactiviteiten zoals nagelblokken en vogelpiek. Er is een bar en een dj.”

De battle bestaat uit diverse spelen. Speciale spelen zijn het ‘grote bubbelbalspel’ en de ‘archery tag’. Archery tag is een variante van paintball met pijl en boog. Het bubbelbalspel is een versie van voetbal waarbij geluk in het spel troef is.

Scout

Henry Heffinck is sinds zes jaar lid van de scouts Willem van Saeftinghe Kortrijk en is er ondertussen leider. “De scouts zijn een deel van mijn leven. Ik had graag zelf aan deelgenomen, maar als organisator kan dat niet. Hopelijk wint mijn jeugdbeweging deze battle”, duimt Henry.

De ‘Slag om Kortrijk’ vindt plaats op zaterdag 14 april van 9.30 tot 17 uur op het Speelveld, kruising van de Dokter Lauwerstraat en de Pater Damiaanstraat in Kortrijk. Inschrijven kan tot en met vrijdag 13 april. (MVM)

Info op www.slagomkortrijk.be Henry Heffinck, 0499 73 37 93.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier